El blog d'en Joan Ferran

17.5.09

TELEMADRID INFUMABLE....



Madrid sense “cañas”

Avui els treballadors i periodistes de TeleMadrid inicien un seguit de vagues intermitents. Pensen continuar-les durant tot el mes de juny si la Direcció no atén les seves demandes. Els representants del Comitè d’Empresa no paren de reclamar estabilitat laboral per als més de mil dos-cents treballadors de l’Ens. Demanen també el compliment efectiu del conveni col·lectiu, i la optimització de la producció interna. Hom pot arribar a pensar que aquesta és una picabaralla més entre treballadors i empresa, però no és així. TeleMadrid ha esdevingut el paradigma de la manipulació política d’un mitjà de comunicació públic. Vaig ser a Madrid durant el debat del “Estado de la Nación”, i vaig poder comprovar, horroritzat, com es tergiversaven i manipulaven grollerament les intervencions dels portaveus polítics, especialment les paraules del president Rodríguez Zapatero. El que feien els comentaristes de la cadena era un insult a la intel·ligència. He de confessar que ni en les pitjors èpoques del control pujolià sobre TV3 s’havia arribat tan lluny. Quina vergonya!
Els treballadors faran vaga i és possible que les propostes de la Direcció de TeleMadrid aconsegueixi fer-los tornar al treball però, sempre recordaré una frase “castiza” pronunciada per la presidenta del Comitè d’Empresa que deia així: “si encuentra una noticia negativa de Esperanza Aguirre, desde que está en el Gobierno hecha por Tele Madrid, yo le pago una caña”...
Doncs, ja ho veuen, si depengués d’això, a Madrid moririen de set cervesera. Potser aquí, a Catalunya, agafaríem una bona trompa.