El blog d'en Joan Ferran

27.1.12

XAVIER TRIAS ACUMULA ERRORS



TRIAS ES DESINFLA SENSE NORD
La benevolència amb que és tractat Xavier Trias per determinats mitjans de comunicació contrasta amb la magnitud dels seus desencerts com a alcalde de Barcelona. Passats els primers mesos del mandat comencen a aflorar els errors i despropòsits del nou equip de govern municipal. La gestió que duu a terme l’actual consistori encara viu de la inèrcia, de la petjada deixada per l’anterior govern d’esquerres. I és que Xavier Trias s’equivoca tant en les coses petites com en les grans, en les paraules i en l’acció i, òbviament, es veu obligat a rectificar constantment. Fa pocs dies va intentar suprimir la Rua de Carnaval del Paral•lel i ha hagut de reconsiderar la seva decisió a corre-cuita. La desconsideració envers les expressions culturals i festives dels nouvinguts instal•lats a casa nostra ha esdevingut per a ells una ofensa que no oblidaran fàcilment.
En un altre ordre de coses, Trias ha intentat redibuixar la fisonomia de la ciutat amb traç gruixut, sense delicadesa, sense consultar ningú, modificant sobre paper el nus viari de les Glòries. Veïns, entitats i partits li han girat l’esquena i s’han manifestat contundentment contra la seva “genial” idea.
És de sobres conegut que Xavier Trias va trobar les arques municipals en bon estat i solvència econòmica però, malgrat això, ha optat per retirar els ajuts a les escoles bressol perjudicant així a moltes famílies; ha acceptat, sumís, les retallades que imposa el govern Mas i ha consentit l’augment de preus dels transports públics. Estem vivint les retallades en serveis socials més espectaculars dels tots els temps. Ah! Ho oblidava. També ha permès la pujada dels impostos sense protestar... Patètics i tristos aquests primers mesos del nou alcalde convergent que no auguren res de bo per Barcelona i els seus ciutadans. CiU haurà de reflexionar al respecte, i també al voltant de la seva debilitat manifesta per aconseguir els vots suficients per governar la ciutat.
I a casa seva, com li va a Trias? Més enllà de les desavinences endèmiques amb els socis d’Unió, alguna cosa es mou a la sí del seu propi partit. Uns volen que Antoni Vives agafi protagonisme i substitueix a Trias al capdavant de la futura candidatura municipal. Altres opinen que cal preparar el camí per que un conseller de la Generalitat, en actiu i “transversal”, opti a l’alcaldia. Amb Xavier Trias amortitzat, i debilitat, res millor que un independent arribat d’un altre banda que esgarrapi vots entre els amants de l’estètica progre.