El blog d'en Joan Ferran

7.11.07

El PSC es decideix a promocionar el lideratge d'Hereu


L'alcalde reclama el control de totes les obres públiques que es facin a Barcelona.


Ha hagut de ser la crisi originada pels problemes en les obres de l'AVE el que ha fet decidir d'una vegada la cú- pula del PSC a promocionar la figura de Jordi Hereu, l'alcalde de Barcelona. No és cap secret que als actuals responsables del PSC mai els han acabat d'agradar els lideratges personals de l'estil de Pasqual Maragall. L'heterodòxia, ja se sap, posa nerviosos uns dirigents als quals no els agraden els ensurts provocats per notícies o declaracions que surten fora del guió marcat.Aquest entusiasme escàs o nul pels líders, no extensible, però, als del PSOE, els ha portat a tenir frenat Hereu, que segurament és el dirigent amb més capacitat de connectar amb la ciutadania. Fins ahir. Al vespre, Miquel Iceta, viceprimer secretari del PSC, i Joan Ferran, primer secretari de la federació de Barcelona, van fer de mestres de cerimònia en la roda de premsa que va concedir Hereu abans de pronunciar una conferència en un hotel de Barcelona, en un acte organitzat pels socialistes barcelonins.


FORÇA


Primer en la seva compareixença davant els periodistes i posteriorment davant el públic, l'alcalde de Barcelona va assumir el lideratge públic del qual la seva formació està faltada en la situació actual. La paraula clau del missatge d'Hereu va ser "força". Força a l'hora de poder reclamar que l'ajuntament tingui capacitat de decisió en totes les obres públiques que es portin a terme a la ciutat, independentment de quina administració en sigui la responsable.Hereu va reivindicar una Barcelona forta com a condició ineludible per aconseguir una Catalunya forta, però també perquè sigui possible l'Espanya plural, "un projecte en què crec amb fermesa", va afirmar. Segons la seva opinió, els qui desitgen una Barcelona feble són aquells que rebutgen la pluralitat d'Espanya o els qui creuen que una capital gaire forta és negativa per a la seva idea de la nació catalana. L'alcalde va apostar, igualment, per Barcelona com a capital de l'euroregió Pirineus-Mediterrani.


La cohesió social de la ciutat de Barcelona va ser un dels arguments més importants de la campanya d'Hereu en les últimes eleccions municipals. Després d'assegurar que ja s'han fet passos en aquest terreny (construcció de noves guarderies, reformes dels serveis assistencials, començament de la prestació dels serveis de la llei de la dependència a "milers de ciutadans"), l'alcalde va reconèixer que en realitat "no és gaire clar que el PSC tingui les antenes posades en tots els sectors de la societat barcelonina".


Article d'en Josep Tordera publicat a El Periódico