El blog d'en Joan Ferran

20.9.09

CiU I LA DERIVA RADICAL VERBAL...



La granja de l’Artur

Ho tinc clar. L’Artur Mas ha passat les vacances fent turisme rural. No m’estranyaria que hagués visitat una explotació agropecuària familiaritzant-se, així , amb cereals i productes lactis. Fa un parell de dies, rodejat dels seus fidels, ens deia que “per als socialistes, Catalunya és un graner de vots o una mamella per prendre’ns els diners quan estan al govern”. Quin nivell Artur! Un servidor no caurà en el temptació d’esmentar la llarga llista de personatges, amistats i familiars amorrats al piló del sistema convergent durant més de 20 anys. No, no cal. Tothom sap qui són, hagin passat o no pels jutjats.
Els vots dels electors catalans són quantiosos i sovint decisius. És cert. Però, això que el senyor Mas descriu com un graner ha servit, entre altres coses, per aprovar el millor Estatut de la història de Catalunya, per obtenir un bon finançament i per barrar el pas a la dreta reaccionària espanyola.
Respecte els diners i la “mamella”: Mas i la seva gent, amb el pacte del Majestic, han esdevingut el paradigma de la famosa dita “cornuts i pagar el beure”. Tots sabem que gràcies a la seva “extraordinària” negociació sobre l’anterior model de finançament varem perdre pel camí un munt de milions d’euros.
José Blanco ens deia ahir a Gavà que CiU fa “manetes” per sota la taula amb el PP. Segur que sí. Els interessos polítics d’ambdós partits són coincidents, tant en el terreny de les receptes contra la crisi, com en el neguit per tornar al govern. Això sí, CDC insisteix en practicar una deriva radical que l’exoneri dels seus pecats de pensament i obra envers la popular Alicia Sánchez Camacho. Temps al temps.