El blog d'en Joan Ferran

9.9.09

CONTRA LA CRISI...NO FEM COM EN MAS !


Aires del Montseny

El Grup Parlamentari Socialista s’ha reunit una vegada més –com cada inici del període de sessions- al Montseny. Allí analitzem la situació política i preparem l’activitat parlamentària. Gaudint de l’entorn, es marquen prioritats i es posa l’accent en els temes importants que afecten el país. Aquest cop hem comptat amb la presència del president Montilla i dels consellers Tresserres, Geli i Tura. Però, més enllà de les seves valuoses aportacions, la trobada serveix per marcar els criteris del que cal fer. I que cal fer? Doncs molt senzill:
governar sense distraccions, sense perdre l’objectiu principal de lluitar contra la crisi, sense divagar sobre el que fan els altres i fer el que ens pertoca. Lluitar contra la crisi amb totes les nostres forces però, també explicar l’acció de govern realitzada fins ara. Aquest govern, catalanista i d’esquerres, és el que atresora més acció de govern positiva, a tots els nivells, des de la restauració de la democràcia. Cal dir-ho sense complexes, cal explicar-ho. Obres públiques, escoles, mossos, lleis de país, finançament, presons, desplegament estatutari... S’ha fet molt i es farà encara més.
Al Montseny també hem parlar dels nostres adversaris. Estan desconcentrats, agressius, farcits de contradiccions. En Mas a Arenys de Munt diu sí a la pregunteta, i tot arribar a Arenys de Mar se li dilueix la afirmació en les aigües salades. Patètic. CDC s’ha convertit, fent servir terminologia d’altres temps, en un partit de neobolxevics professionals cada cop més radical que s’allunya de la seva base electoral. Creiem que en Mas administra una deriva ideològica que no sap a on el portarà. Molts ciutadans pensen que com a referent independentista ja tenen a ERC, i que CDC és una difusa segona marca sense gust i color.
Doncs bé, els paisatges del Montseny ajuden a reflexionar sobre com treballar en favor del país, de la nostra gent. Caldrà que ens esforcem en la lluita contra la crisi, essent solidaris i lleials-om diu Manuela De Madre amb els esforços que el govern central esmerça en aquesta feina.
Sabem que en aquest sentit les receptes de les esquerres i les dretes no són coincidents, i nosaltres, no ho oblideu mai, tenim el cor a l’esquerra.