El blog d'en Joan Ferran

22.8.09

ORIOL PUJOL,MADI O PUIG SON OBSTACLES PER A UNA POLITICA CONVERGENT SENSATA...

CiU NO TROBA EL SEU CAMI


Fa tres o quatre dies un Pujol Ferrusola –gairebé idèntic al de la ficció del Polònia- ens deia, en una entrevista a La Vanguardia, que “el govern tripartit caurà per la seva pròpia incompetència”. Les afirmacions del portaveu convergent les valorem com una bravata més de les que ens té acostumats. Dir, per exemple, que el PSC ha perdut la centralitat política quan, sota el lideratge del president Montilla, ha tirat endavant l’Estatut forjant un excel·lent acord de finançament, és un despropòsit. És més, esdevé de tot paradoxal veure el jove Pujol criticant l’essència i la singularitat diferencial d’un govern tripartit i, alhora, dir que Artur Mas és l’únic polític capaç de governar el país. Ja ens explicarà el voluntariós Oriol com es creen majories si el seu cap de colla va ser incapaç de fer-ho en el seu moment i, avui en dia, tampoc és capaç de fer amics o trenar complicitats.
El tripartit no caurà per la seva suposada incompetència com planteja l’Oriol, els hi ben asseguro. Com també m’atreveixo a afirmar que CiU, si vol fer alguna cosa en política, ha de relegar a un segon pla els Oriol Pujol, els David Madí i els Felip Puig, donant pas als Recoder, Rull i a la gent sensata d’en Duran Lleida. I en Mas...
Aquests darrerament citats són els seus “competents”, no els cridaners criats sota l’ombra del vell poder jugant al Pati dels Tarongers.