El blog d'en Joan Ferran

11.8.10

CiU TEM EL EFECTE LAPORTA I EL DESPERTAR SOCIALISTA



Pànic en el pati convergent

No és casualitat. Ho veiem reflectit en els mitjans de comunicació. Els convergents fan vacances sincopades. Un dia van de picnic a una biblioteca de Perelada, a on Mas els parla de conquerir el Concert Econòmic, i després –potser com una petita concessió a Unió- celebren un ritual electoral a una capella de Reus. La hiperactivitat dels convergents té una raó de ser. El discurs confús del seu líder respecte al dret a decidir i l’autodeterminació també.
La raó de tot plegat? Pànic a les urnes. Ells, que se les prometien tan felices a l’aixopluc de les enquestes veuen com ara, un parell “d’arrauxats”i els socialistes, els poden complicar la suposada victòria electoral. Els Laporta, els López, han generat tal mar d’inseguretats entre la parròquia convergent que, en Felip Puig i companyia, se les pensen totes per fer d’animadors a les festes majors d’enguany.
Les declaracions d’en Mas sobre el dret a decidir i un futur referèndum, són un símptoma de pànic i un intent d’aturar una possible fuga de vots cap a grups emergents de caire soberanista. Aquesta por que ha desfermat la hiperactivitat convergent també ve agreujada per la previsió de què el vot socialista, poc amic d’excursions i aventures, comença a despertar i ho farà cada vegada més de cara als comicis autonòmics.
Els vaivens, l’ara sí i ara no d’Artur Mas confon a propis i estranys i genera desconfiança en els sectors moderats de la coalició. El pànic convergent vers els Laporta i companyia sens dubte provocarà, entre la moderada gent d’Unió, més d’una preocupació. Mas fent l’ullet al sobiranisme comença a provocar un mal intern i el Partit Popular somriu satisfet en veure que podrà passar el rasclet entre els electors moderats de CiU..