El blog d'en Joan Ferran

26.9.10

ELS DE CiU HAN ANAT A EUSKADI.....



Falten dos mesos

Mentre un diari publicava l’enèsima enquesta que dona com a guanyadora de les eleccions autonòmiques catalanes a CiU, llegia a El Periódico un interessant reportatge sobre el llenguatge gestual dels polítics. En ell s’afirmava que Artur Mas és un home dominant que vol semblar proper i que aquest era el seu principal error i problema. Per contra, el mateix estudi ens deia que els gestos d’en José Montilla transmeten seny i respectabilitat.
Doncs bé, falten dos mesos per les eleccions i estic segur de què els resultats del comicis no s’assemblaran gaire al d’algunes enquestes. El factor candidat juga molt i Montilla –més enllà dels anàlisis gestuals- traspua molt més rigor i serietat que Artur Mas i algun dels seus mariachis.
Aquest cap de setmana també hem pogut veure a Iñigo Urkullu, president el PNB, parlar amb serenor després d’acordar, amb els socialistes espanyols, aprovar els pressupostos de l’estat pe 2011. El dirigent basc, abandonant la radicalitat d’Ibarretxe –Mas ens recorda l’ exlendakari quan parla de segons quines coses- ha donat senyals de realisme i sentit d’estat. A la festa dels nacionalistes bascos celebrada a Euskadi, hi varen assistir com a convidats fraternals Josep Maria Pelegrí, d’UDC, i Oriol Pujol. Així les coses, la pregunta és la següent: Hauran tornat d’Euskadi empeltats de realisme, o bé de doctrina Ibarretxe?
El 28 de novembre el tarannà, el llenguatge gestual i el seny dels candidats jugaran un paper determinant. Falten menys de dos mesos