El blog d'en Joan Ferran

12.9.10

ELS BRINDIS DEL REIETÓ ARTUR.....



Els brindis de CiU

He de confessar que els dirigents de CiU, en aquesta precampanya autonòmica, m’estan sorprenent força. Un servidor de vostès pensava que els nacionalistes conservadors catalans esperonats per les enquestes –sobretot les de la Vanguardia- presentarien les seves credencials guarnides amb paraules serioses i assenyades, amb un tarannà propi d’un col·lectiu que vol governar. Però no és així. He pogut comprovar que, a Can Mas, han deixat que els Tremosa desvariïn, que els Felip Puig actuïn com a Maulets, i que els Oriol Pujol perseverin en dir-la grossa. I, per reblar el clau, no deixa de sobtar que un líder marejat per “La Noria” ens vengui un programa electoral en el què un Concert – compte, no dels d’en Millet- s’erigeix en estrella principal. Quants despropòsits!
El reietó Artur hauria de recordar que l’actual finançament pactat a l’Estatut en vigor ha esdevingut un salt qualitatiu i substancial respecte a tots els anteriors. Hauria de valorar positivament que ja en el 2009 ha reportat uns guanys de 2.150 milions d’euros, i que comparats amb la insignificança dels 290 obtinguts l’últim any que va governar CiU, li hauria de fer moderar les seves exigències. Moderar, per vergonyar pròpia, i per la actuació de CiU respecte el PP durant el mandat d José Maria Aznar.
Doncs bé, sembla ser que la penya convergent ha vist la llum durant la travessa del desert. Legítim, però els catalans tenim memòria i recordem que CiU mai va gosar demanar cap Concert econòmic ni durant la negociació de la Constitució de 1978, ni amb la negociació de l’Estatut actual.... Ni durant 23 anys de règim pujolista!
Brindis al sol, no gràcies!