El blog d'en Joan Ferran

19.12.10

SOBRE LA INVESTIDURA......



Un xec per l’Artur?

Al llarg d'aquesta setmana tindran lloc diferents sessions parlamentàries que clouran, tard o d’hora, amb la investidura d’Artur Mas. Molts mitjans de comunicació especulen sobre quin serà el sentit del vot dels diferents grups parlamentaris. No vull treure importància a aquest fet. Òbviament la té per intuir quin serà el to i el tarannà inicial de l’oposició. Dic inicial, perquè tots sabem que la política catalana –ara - estarà condicionada de nou per un element complementari: les eleccions municipals del mes de maig.
Per un servidor de vostès esdevé més interessant que el sentit del vot dels senyors diputats, escoltar quines seran les paraules i les idees que el líder convergent verbalitzarà a l’hemicicle.
No voldria treure mèrit ni a la campanya ni al triomf electoral del nacionalisme conservador a Catalunya, no. Ja vaig dir que els de CiU varen guanyar amb nitidesa, però també vaig comentar que Artur Mas i la seva gent varen definir poc el seu programa, varen ometre molt i no sabem què volien fer i com ho pensaven fer. Així les coses les sessions parlamentàries d’aquests dies abans de Nadal haurien de servir per visualitzar, d’una vegada per totes, les veritables intencions de CiU. I, molt em temo que per moltes ganes que tinguem d’ajudar a que el país tiri endavant i vèncer la crisi, el que ens digui el senyor Mas no serà suficient sòlid com per donar-li un xec-regal en blanc. La confiança s’ha de guanyar
.