El blog d'en Joan Ferran

10.6.12

CiU , PP I EL FAMÖS RESCAT EUROPEU

El rescat i els “pirates somalis”

Mentre Mariano Rajoy se’n va cofoi i triomfalista a veure com juga “La Roja” un munt d’interrogants s’ha obert davant la societat catalana i espanyola. És un rescat o una línia de crèdit el que hi ha en discussió damunt la taula? Ha consultat Rajoy amb els altres líders polítics o més aviat ha confiat la jugada de pòquer a la decisió i criteri dels De Guindos-Montoro? Perquè Don Mariano s’ha fet més escorredís que una anguila i ha evitat donar la cara exercint de president?
Són tantes les preguntes, i tan poques les respostes, que el ciutadà ja no sap què pensar. Serà la ciutadania la beneficiària en darrer terme de tot plegat o, com sol succeir, seran els nostres particulars “pirates somalis” els que gaudiran del calerons europeus?
Volem saber què passa. Avui més que mai el ciutadà està sotmès a retallades, atur i deteriorament dels serveis que presta l’Administració. Vol transparència i vol saber també quines són les condicions de l’ajuda que emana de l’Eurogrup. Vol ser coneixedor de la lletra menuda. La ciutadania desconfia. Té la sensació de que se li amaga informació. Aquest ajut/rescat/línia de crèdit sense consens polític i social és, si més no, sospitós. L’aplaudiment entusiasta a la mesura llençat des dels portaveus de CiU ens fa pensar que són coneixedors –i còmplices- de detalls que la resta de les forces polítiques i socials desconeixen. Tornem a la pregunta anterior. Qui sortirà beneficiat de tot plegat? Percebrà el sofert ciutadà els beneficis del manà europeu o s’ho enduran tot els nostres “pirates somalis”. Si això arribes a succeir els hi pronostico seriosos i merescuts problemes.