El blog d'en Joan Ferran

7.6.12

PERILL A LA CCMA

La Comissió d Industria, Energia i Turisme del Congrés dels Diputats ha votat, i aprovat, avui la proposta del Partit Popular que permet “ la flexibilització” en la gestió dels canals públics de la televisió autonòmica. Fa temps que venim alertant de la complicitat explicita entre Convergència i Unió i el PP pel que fa referencia a aquesta qüestió.
Recentment la modificació de la llei catalana de la CCMA també ha evidenciat l’essència del pacte entre ambdues formacions polítiques en detriment del pluralisme i el treball professional sense tuteles partidistes. Hem pogut comprovar com determinats pactes parlamentaris ens han conduit a una regressió feta en base a una nova concentració de poder de gestió en mans governamentals.Una acumulació de poder que obre les portes a privatitzacions a la carta i al dictat. La pluralitat informativa esta en perill.
El silenci sospitós de CiU en la votació de Madrid, la seva abstenció, es un mal presagi, un senyal que ens fa pensar que res de bo ens espera al respecte a Catalunya. Avui, més que mai, cal que professionals, ciutadans i polítics defensem amb fermesa uns serveis públics de comunicació lliures, professionals i de qualitat