El blog d'en Joan Ferran

6.9.13

MAS; ON VAS?





MAS, ON VAS ?



Després del monotemàtic estiu de les  tres “C” -Cadena, Consulta, Calendari- sembla que Artur Mas ha optat per injectar a la política catalana una cosa tan nostrada com és el seny. Malgrat que jugant amb els paràmetres espai/temps, poques hores després, ens diu que no s’ha mogut ni un mil•límetre del 2014, tot i contemplar les dates del 2016. Voldria pensar que les píndoles de seny que detecten alguns diaris les ha fetes servir a partir d’una reflexió pròpia després de mesurar les conseqüències, i els efectes negatius per a la política i l’economia, que poden tenir les improvisacions.
Hi ha qui diu que el president ha reconsiderat la velocitat i el rumb del seu viatge a Itaca gràcies als consells de Duran i Lleida. El líder democristià l’ha advertit seriosament dels esculls, les aigües profundes i els taurons que es mouen per les cimes marines. Altres, addictes als sondejos i oracles, sostenen que Mas redueix velocitat perquè les enquestes el castiguen i el foragiten del govern. Tan se val, el cert és que quan passi la flamarada de l’Onze de Setembre Catalunya arxivarà momentàniament les presses, malgrat Junqueras, i encararà el futur amb una mirada més relaxada. Començava a ser preocupant la imatge d’un govern de la Generalitat captiu dels “si o sí” d’ERC o dels requeriments impertinents d’una senyora que no ha passat per les urnes i no la votada mai ningú. Estic convençut que el president amb les píndoles de seny s’ha sentit alleugerit i un xic alliberat. Doncs bé, ara, després d’aquest gir pot arribar de nou el temps de fer política amb majúscules. És l’hora de parlar i pactar amb tots els partits polítics i també amb el govern central. També, i prioritàriament, l’hora de governar i donar respostes als problemes reals de la ciutadania (Educació, Sanitat, Serveis Socials...).
Si això no és així, la sospita i els advertiments de Pere Navarro que veuen l’actitud de Mas una fugida endavant per guanyar temps, esdevindrà una realitat inqüestionable. Tan de bo, pel bé del país, puguem garantir als nostres conciutadans un treball conjunt per la concòrdia, la cohesió social i totes les bondats de l’estat del benestar. Aquests darrers dies la publicitat institucional de la Generalitat ens ha obsequiat amb una
 nova tongada d’anuncis sobre el reciclatge, protagonitzat per unes noies modernetes, expressives i flexibles. Davant el gir tàctic del president, l’eslògan final sembla fet a mida del president després d’escoltar les seves darreres declaracions. L’anunci diu “separar bé és la nostra responsabilitat”. Perfecte, però la pregunta segueix sent:
  -Mas on vas?