El blog d'en Joan Ferran

28.9.05

CiU s´ha convertit en un mur per a l´Estatut

La seva actitud “l´apropa més a un partit grupuscular que a un partit que va estar al govern”
Els socialistes anem al Ple d´aprovació de l´Estatut amb la consciència d´haver fet la feina que havíem de fer perquè l´acord fos possible.
CiU ha oblidat la seva experiència de govern, i s'ha convertit “en el mur de moment insalvable” que impedeix que l´Estatut tiri endavant. És lamentable que CiU persisteixi a fer un plantejament maximalista i no plantejar cap alternativa d´acord”. Aquesta actitud fa que CiU acabi aliniant-se amb José María Aznar. Hi ha una coincidència entre Aznar i CiU: ni Aznar ni CiU volen l´Estatut. És preocupant que un partit que es diu nacionalista estigui fent el pitjor servei que es pot fer a Catalunya, que és obstaculitzar l´Estatut.
La terminologia que fa servir CiU l´apropa més a un partit grupuscular que no pas a un partit que va estar al govern. Aquesta actitud i el “tremendisme polític” que fan els dirigents de la federació estan “fora de lloc”.
Els socialistes anem al Ple d´aprovació de l´Estatut amb la consciència d´haver fet la feina que havíem de fer perquè l´acord fos possible. Volem un bon resultat per a l´Estatut aquí i a Madrid. Veiem que en les darreres hores del debat CiU persisteix en aquesta actitud tancada de no voler l´acord.
Declaracions fetes en roda de premsa al Parlament de Catalunya al voltant del debat estatutari
Joan Ferran