El blog d'en Joan Ferran

24.2.06

Trias ha dit “merda”? Està nerviós?


Quan va tenir lloc la crisi per la manipulació d’enquestes, Jordi Pujol va dir que allò no era possible, que només ho podia haver fet un inútil o un tonto. La inutilitat i la tonteria es van personificar i produïren la dimissió d’en David Madí.

Ara, fins i tot els més -aparentment- assenyats es posen nerviosos i esdevenen bocamolls escatològics. Tant és així que en Xavier Trias no dubta a dir en públic que el que publica aquest blog, un servidor, està darrere de l’aparició d’estudis i enquestes perillosament comprometedors per a ell i per a CiU. La seva paranoia el porta fins i tot a criticar la premsa, que publica les notícies complint, òbviament, amb la seva obligació. Vostès s’han adonat que en Xavier Trias, a més de mentir, és un bocamoll, perquè cau en els mateixos judicis de valor respecte als mitjans de comunicació en què ha incorregut l’informe aparegut i referit a TV3?

El nerviosisme li fa perdre les formes i m’acusa de remenar la “merda”. Doncs, sí, remenem la merda dipositada durant un “vintenni ignominiós”, perquè és un despropòsit i una vergonya que algú haurà d’explicar. Trias sap que res és fals, que tot està contrastat, que tot existeix i que n’hi ha més. Vol aparentar equanimitat i rigor, però el temps i les investigacions demostraran com va estar organitzat i blanquejat el sistema de dades que ens explica la premsa. Trias està nerviós perquè sap que hi ha més coses... però no sols referides a enquestes i estudis, sinó també altres coses d’honorabilitat dubtosa. No faré, ni farem, el que l’amic Joan Boada d’IC practica. No anirem a la fiscalia cada deu minuts. Preferim conèixer, esbrinar i contrastar totes les dades amb rigor. Ho faig i ho fem perquè és la nostra obligació i perquè el contingut conspiratiu i poc democràtic dels “Papers de Palau” no pot quedar immune. Trias sap tot això i exclama en públic: “merda!”.
Us recomano la lectura dels editorials d’ “El País” i d’ “El Periódico” d’avui