El blog d'en Joan Ferran

10.7.07

AENA AMB BARRETINA



Les veurem de tots colors. Això dels aeroports dona per molt. És lògic, positiu i raonable que empresaris i sectors de la societat civil facin saber a qui correspongui que desitgen decisions i solucions ràpides als assumptes aeroportuaris. Cap problema al respecte. Ara bé, el que no és tan lògic és l’allau de propostes irreflexives fetes a corre cuita per part del principal grup de l’oposició. La fal·lera per aparèixer com els “conseguidors” de totes les coses que es fan i es desfan a casa nostra esdevé ridícula; sobretot quan aquesta actitud rau sobre el desconeixement del punt en que es troben les negociacions entre el ministeri de foment i el Govern de Catalunya.
Però, més enllà d’aquestes consideracions també resulta del tot incomprensible que el senyor Artur Mas, i els seus assessor àulics, ens convidin a crear una “AENA catalana” calcant un model de gestió del que sempre ens em queixat. Aquesta desgavellada idea ens duria a repetir els problemes de la clàssica AENA però, això sí, amb barretina ja seria cosa nostra.
Ho ha dit clarament el conseller Nadal: “les línies bàsiques del model aeroportuari que vol seguir el Govern estan escrites en els acords de l’Entesa i tenen molts punts de coincidència amb el document elaborat per la societat civil”. És des d’aquest supòsits que trobarem la sortida de l’atzucac.