El blog d'en Joan Ferran

6.5.08

EN POSITIU...

Convergais i més

Sí senyors, cal reconèixer-ho. Els partits polítics estem tan acostumats a criticar-nos mútuament que sovint oblidem valorar els moviments positius que duen a terme els nostres adversaris, i la veritat és que n’hi ha. Avui, per exemple, podem trobar a les planes dels diaris dues o tres coses que mereixen, al meu entendre, uns aplaudiments. La primera d’elles afecta al Partit Popular i a la nova etapa que vol iniciar en Mariano Rajoy. La renúncia de l’Angel Acebes a continuar al front de la Secretaria General del PP, juntament amb la marxa d’en Zaplana, obre les portes a un possible"centrament" del principal grup de l’oposició. Crec que això pot ser bo i positiu per a un país que necessita una nova dreta més civilitzada i constructiva. S’ha d’abandonar la tàctica de la crispació.
L’altre aspecte positiu del dia ha estat l’anunci de CDC de constituir per primer cop un grup sectorial de gais i lesbianes –convergais-. Això també és bo. Ajudarà, sens dubte, a defensar els drets de les persones més enllà de la seva orientació sexual.
Aquests i molts altres fets entre els quals s’hi troben les peticions aperturistes que capitaneja en Lluís Recoder poden afavorir punt de trobada, i unitat d’acció entre diferents àmbits de la política catalana