El blog d'en Joan Ferran

27.4.08

¡SANTIAGO Y CIERRA...!



Visca el Capitán Trueno !

Va succeir el dia de Sant Jordi. Un bon amic em va demanar que signés donant suport a una iniciativa que impulsa El Periodico i la Com Ràdio. L’objectiu de la campanya és posar el nom del mític Capitán Trueno a un carrer de Barcelona. La idea, que apadrina el periodista Arturo Sant Agustí, em sembla magnífica. L’heroi creat el 1956 per en Víctor Mora i en Miguel Ambrosio Zaragoza, ens va fer somiar a molts amb països allunyats i aventures, ens va iniciar a la lectura. Molts dels diàlegs apareguts a les seves planes traspuaven amor romàntic per la Sígrid reina de Thule, amistat per en Goliat i en Crispín, i solidaritat amb els dèbils i oprimits.
Hi haurà algú que criticarà la iniciativa dient que hi ha personatges de la vida real que s’ho mereixen molt més. Potser sí, no ho discuteixo. Però, crec que tant important com els nobles valors que inspiraven aquells “tebeos” de l’època, ho és donar suport a una iniciativa que brolla directament de la iniciativa ciutadana amb espontaneïtat i suport popular.
Sovint el Capitán Trueno vencia col·locant-se al front de les multituds ansioses de llibertat i justícia. Avui els seus lectors tenim la possibilitat de posar una mica d’idealisme i fantasia solidària a un carrer de les nostres ciutats. L’iniciativa es d’agrair, esdevé un bàlsam en mig d´ un món tant individualista i tremendament competitiu .
Visca el Capitán Trueno!