El blog d'en Joan Ferran

20.4.08

DE LA VEGA, CHACÓN, MARIN...



L’Hospitalet i la Sra. Marín

L’Hospitalet, la segona ciutat més poblada de Catalunya, ha situat al front de la seva alcaldia una dona: la senyora Núria Marín. La Núria Marín no és una incorporació estel·lar de darrera hora a la que ens tenen acostumats algunes formacions polítiques. No té res de Montserrat Nebrera, ni de Maria de la Pau Janer. Res d’això. Aquesta senyora ha sortit de la base, dels barris de la seva vila. La Núria ha crescut comprovant com la seva ciutat ha prosperat i evolucionat sota la direcció d’ajuntaments d’esquerres. Aquesta dona està formada, té experiència. És, des de 1995, corresponsable junt amb altres, de la gran transformació en positiu que ha viscut l’Hospitalet. Alguns es pregunten la raó, el perquè, de l’hegemonia socialista en aquest indret. La resposta és molt senzilla: els ciutadans de l’H han comprovat com en el seu entorn ha canviat a millor. Tenen orgull de ciutat.
Per traure-li mèrits al consistori alguns insinuen que el fracàs de l’oposició hospitalenca cal cercar-lo en la manca de lideratge dels caps de fila convergents o populars. Potser hi ha quelcom d’això, no ho discuteixo, però aquest fet esdevé secundari quan els lideratges i la bona gestió de alcaldes, com Celestino Corbacho , donen fruit.
La Núria Marín és una dona preparada i forjada en els assumptes de govern municipal. Sens dubte serà la gran alcaldessa de la segona ciutat de Catalunya i una de les més importants d’Espanya. Amb el temps vostès ho podran comprovar.