El blog d'en Joan Ferran

13.4.08

NOU GOVERN



Nou govern, vells rondinaires

Diuen que el nou executiu d’en Zapatero és un govern de continuïtat. Doncs sí, ho és, i em sembla molt bé que així sigui perquè, tant la Ma Teresa Fernández de la Vega com en Pedro Solbes, són dues peces claus que garanteixen el rigor i la bona feina a la sí del Consell de Ministres.
Diuen també que en el nou govern es nota una especial atenció per determinades àrees que, tradicionalment, han estat considerades de segon ordre en els rankings de les preocupacions presidencials. Benvingudes siguin. Aquestes decisions demostren com es trenquen vells esquemes i com s’avança en la modernització de la nostra societat. La creació del nou executiu ha desfermat per part d’adversaris i socis tot tipus de valoracions. Algunes prudents, cal dir-ho. Altres poc meditades i influenciades per fantasmes particulars. S’ha dit que el nou govern és un retorn al felipisme, que la Carme Chacón no té experiència, que s’ha produït un gir a la dreta, etc... Fins i tot alguns han arribat a afirmar que el PSC –en un suposat repartiment de quotes de poder- ha estat menystingut. Res de res. Paraules i més paraules. El cert és que tant el ministeri de Defensa, per les seves característiques, com el de Treball i Immigració esdevenen destins de primer ordre, de feina, notícies i controvèrsia diària.
La creació de nous ministeris, com els de Ciència i Innovació o el de Igualtat, juntament amb una presència majoritària de dones en el Govern, són aspectes que els rondinaires d’ofici han intentat amagar... I així els van les coses.