El blog d'en Joan Ferran

7.9.08

JO JA DECIDEIXO...



Perplexos?

L’Associació Catalana de Sociologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ens ha dit que la societat catalana està perplexa. Fa quatre dies algú ens va dir també que els catalans estaven emprenyats. I, per si això fora poca cosa, ahir un grup de personalitats del país varen reiniciar la seva creuada per un suposat dret a decidir... Bé, tots sabem el que acostuma a passar després, a l’hora de la veritat.
Però, un servidor sí que es va quedar perplex davant les reaccions d’algunes forces polítiques després de fer-se públic l’estudi de l’IEC. Sí, sí, varem poder comprovar com, en un tres i no res, el Govern esdevenia el responsable de totes les desgràcies anímiques del país, i fins i tot de la crisi de totxo. El cert és que l’utilització malintencionada i partidista de l’estudi per part d’alguns els posava en evidència.
Els ciutadans de Catalunya perceben, com els de la major part dels països europeus, el vertigen dels canvis socials que es succeeixen. Coses que semblaven immutables han deixat de ser-ho. Les desorientacions i les pors dels catalans son similars a las que viuen la gent de la major part d’Europa. Son filles del nostre temps i de l’època que ens ha tocat viure. La nostra inseguretat és idèntica a la seva. I si sortim airosos d’aquesta situació ho farem amb ells, no sols.
Així les coses, fora bo que els voltors politics i aprofitats de tota mena s’abstinguin de criticar sense fonament.