El blog d'en Joan Ferran

25.10.08

9e CONGRES PSC BCN


Montilla elogia la gestió de BCN davant l'endeutament de Madrid


• El líder del PSC recepta polítiques de cohesió social per afrontar la crisi
• Hereu i Martí dirigiran a la vegada l'ajuntament i el partit a la ciutat


LUIS MAURI.
El Periodico
José Montilla, líder del PSC i president de la Generalitat de Catalunya, va exalçar ahir la gestió municipal de Barcelona i el seu model de desenvolupament urbà i social, i el va contraposar a la "despesa incontrolada" i a l'elevat endeutament de l'Ajuntament de Madrid.En l'obertura del congrés del PSC de Barcelona, Montilla es va declarar disposat a parlar de la comparació entre les dues capitals. "¿On s'amaguen ara els que fins fa poc reien les gràcies dels que tenen una despesa incontrolada i s'han endeutat tant que no poden pagar ni la neteja dels carrers?", es va preguntar retòricament Montilla. "¿On són ara els que defensaven el model de ciutat aparador? ¿On són els que advocaven per un urbanisme extensiu i enlluernador?"

RETALLADES SOCIALS

El líder socialista va remarcar les diferències entre l'estratègia política de l'Ajuntament de Barcelona, governat pel PSC i ICV-EUiA, i la de Madrid, pilotat pel Partit Popular. Va assegurar que, en la situació actual de crisi econòmica, els defensors de la despesa municipal sense miraments ara recepten retallades socials: "Parar les inversions als barris, deixar de fer guarderies, ambulatoris i residències per a les persones grans, i reduir les beques de menjador".Montilla va emfatitzar que, davant aquest model, Barcelona ha de posar l'accent en la cohesió social dels ciutadans. "En temps de crisi econòmica, treballar per la cohesió social és més necessari que mai", va dir el president davant l'alcalde, Jordi Hereu, que avui serà elegit president de la federació barcelonina del partit en substitució de l'exalcalde Joan Clos.

VETLLAR PER LA COHESIÓ

I va afegir que vetllar per la cohesió social és fer-ho per "la convivència entre els veïns, per la seguretat als carrers, per la qualitat dels equipaments i els serveis públics, per l'enfortiment del sentit d'unitat i pertinença als barris i per la participació ciutadana". En aquesta línia, va prosseguir, el govern municipal ha de practicar l'austeritat i a la vegada continuar invertint.El president va afirmar que Catalunya i Barcelona "viuen un moment històric d'entesa entre el país i la seva capital, després que els governs de CiU condemnessin la ciutat a anys i anys de desdeny i d'oblit".

RELLEU EN LA DIRECCIÓ

Amés del relleu de Clos per Hereu en la presidència del PSC de Barcelona, el primer secretari i líder efectiu, Joan Ferran, passarà el testimoni al regidor Carles Martí, número dos d'Hereu a l'ajuntament. D'aquesta manera, les cúpules de l'ajuntament i del partit quedaran unificades.