El blog d'en Joan Ferran

7.8.09

FELIP PUIG, CARRETERO, COLOM....



El Trio de Les Columbretes

L’estiu acostuma a ser temps de vacances, lectura i esbarjo. Una bona època per llegir el diari a la fresca sense preses, amb deteniment. Durant el mes d’agost les notícies polítiques es contrauen, deixant espai pels “suquets”, les curiositats, les anècdotes i la divulgació cultural. Però, com diu la dita: “a l’estiu tota cuca viu”. I aprofitant l’avinentesa, l’inefable Felip Puig ens diu en una entrevista a La Vanguardia que el seu últim desig és la independència. He de confessar que no queda clar del tot, o jo no ho he entès, si aquest és el seu últim desig abans de morir, o bé que és el darrer després d’altres molt més importants o... Vaja, que en Felip ens diu que això de l’estelada “le pone”.Alguns empresaris i gent de seny ja tremolen.
Un servidor de vostès respecta els desitjos primers i últims de tothom. El dret a somiar és lliure, universal, íntim i no fa mal. El de pensar lliurement, el de riure i enriure’s-en, i el d’imaginar també son recomanables.
No sé si han estat les lectures d’estiu o la xafogor la que em va provocar un malson durant la migdiada. Aquest cop no va ser el Trio de las Azores qui em va posar els pels de punta, no. El malson va ser català i “gabanchià”. Despertava en una Catalunya independent en la que tres personatges arrauxats convocaven una cimera també a unes illes: a les Columbretes. Hi assistia el bel·licós Conseller de Defensa del govern català, Felip Puig, el contundent responsable d’Interior, Joan Carretero i l’encarregat d’Afers Exteriors especialista en el Magreb, Angel Colom. Tots tres, a les Columbretes, decidien rearmar els Almogàvers i estudiar la topografia de Sicília, Atenes i Neopàtria...
La llum penetrà pel finestral i, en un tres i no res, el malson s’esvaeix. Les Columbretes segueixen en pau. En Felip continua desitjant. Carretero pleitejan i l’Angel... Ai l’Angel! Estudiant antropologia cultural.