El blog d'en Joan Ferran

20.12.09

EL DOBLE LLENGUATGE DE CDC



Islamofòbia gratuïta

Els que practiquen l’islamofòbia acostumen a prologar els seus articles o intervencions afirmant que respecten totes les cultures i religions i l’Islam en particular. Glosen les virtuts dels creients i diuen ser tolerants amb les diferències. Presumeixen de parlar en nom dels sentiments que es manifesten als carrers de les nostres vil·les i ciutats. S’erigeixen en futuròlegs i ens avisen dels terribles mals que cauran, com a plaga divina, sobre les nostres llars. Poden arribar a dir-nos fins i tot, i sense rubor, que “l’islamisme envaeix Catalunya”. Poden escriure –com ha fet Pilar Rahola en diferents articles a La Vanguardia- sobre “los minaretes del miedo”. Fins i tot arriben a comprendre i lloar el resultat del referèndum celebrat a la pulcra Suïssa, país que mai ha estat racista davant l’arribada del diner negre.
D’un temps ençà alguns partits esmercen recursos econòmics i humans per intentar implantar-se en sectors de la nova immigració. Ho fan per treure un rendiment electoral. Aquest és el cas, per exemple, de CDC i Àngel Colom intentant fer-se simpàtics a les entitats associatives dels nouvinguts. Res a objectar al respecte. Si l’amic d’en Felix Millet aconsegueix credibilitat en algun sector, cap problema, ja s’ho trobaran. Ara bé, el que costa d’empassar és el doble discurs que practiquen alguns fent-se passar per demòcrates i assumint, en la pràctica, les tesis xenòfobes de l’ultra Josep Anglada acusant la Generalitat i els ajuntaments catalans de ser tolerants amb el fonamentalisme.
Massa doble llenguatge i poca ètica en les files de CDC. Generar islamofòbia de franc és un mal servei al país. Aquest no és el primer cop que ho fan i està vist que perseveraran