El blog d'en Joan Ferran

14.1.10

LES ENQUESTES "FUL" DE CiU



Xavier Trias ... outsider


Observin el detall. Un dia després de que un servidor publiques, en aquest blog, la notícia de que en Xavier Trias estava neguitós -per les dades d’una enquesta pròpia que els enunciava una davallada en la intenció de vot- CiU va fer pública una contrainformació a on es deia que guanya de carrer. Error i nerviosisme de l’equip convergent que intenta, a la desesperada, mitjançant una intoxicació de tall clàssic, desviar l’atenció i reforçar la moral dels seus.

Xavier Trias i els seus assessors sabien també –malgrat ho negui- que la candidatura olímpica de Barcelona estava a punt i que calia fer quelcom per contrarestar. Ho han fet, però de forma matussera i poc intel·ligent. En Xavier sap, i tots nosaltres també. que Jordi Hereu avantatja al cap de llista convergent en regidors i vots. Tothom intueix que es preveuen noves candidatures municipals que alteraran la distribució dels escons... Res serà igual però les dades diuen el PSC continuarà sent el partit més votat i que els barcelonins valoran positivament la gestió municipal. Confondre, com fa CiU, els desitjos amb la realitat pot esdevenir frustrant per a ells mateixos.
La discreció amb que l’equip de govern d'esquerres ha dut endavant la candidatura dels Jocs d’hivern es un bon símptoma, una iniciativa que ha deixat "glaçats" adversaris i detractors de l’alcalde. Això si aprofitan l’avinentesa en Xavier pot optar per d’hivernació esperant temps millors. Avui Trias, respecte el futur de la ciutat, ha esdevingut un outsider