El blog d'en Joan Ferran

17.2.10

LA FOTO EN BLANC I NEGRE DE CiU....



NOTA PREMSA PSC
Ferran-Finançament Unió: “És l’hora de les explicacions”
El portaveu socialista creu que el ple monogràfic sobre la crisi servirà perquè “els que fan crítica fàcil i abstracció concretin les seves propostes; Mas haurà de passar del fum a la matèria”
El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha afirmat avui, en relació a les notícies aparegudes sobre presumpte finançament il·legal d’Unió Democràtica, que “els darrers mesos hem tingut problemes seriosos respecte a casos de corrupció i va haver-hi l’exigència per part del president del Parlament i el President de la Generalitat d'adoptar mesures preventives i eliminar qualsevol ombra de dubte”; per tant, ha afegit, no era un conseller qualsevol en el moment dels fets, i al “demanem al senyor Mas, que senyor Duran, líder d’Unió, que donin explicacions públiques”. “És l’hora de les explicacions, és l’hora que Mas i Duran entomin les seves responsabilitats”, ha indicat.
En roda de premsa al Parlament, Ferran ha desgranat el procés que posa en marxa el grup socialista per posar llum sobre els fets i ha explicat que “demanarem els informes pertinents a l’Institut Català de Finances i, si aquests no ens convencen, demanarem la compareixença al Parlament dels seus responsables per saber què va passar”. En cas que aquestes dades no siguin suficients, el portaveu no ha descartat demanar les explicacions dels màxims responsables polítics del moment, en referència al conseller d’Economia, Francesc Homs, i al conseller en cap, Artur Mas.
Mas ha de passar del fum a la matèria
Sobre el ple monogràfic sobre la crisi que se celebrarà la setmana vinent, el portaveu socialista ha considerat que “el Govern té un munt de mesures damunt la taula i té unes polítiques clares i definides” i, en conseqüència, serà interessant “contrastar-les amb les de l’oposició”. “Estem satisfets perquè, al ple, els que fan crítica fàcil i abstracció hauran de concretar les seves propostes; Mas haurà de passar del fum a la matèria” i demostrar, segons Ferran, “si té més propostes que abaratir l’acomiadament dels joves”.
Aeroports: CiU ha sortit de pista
Respecte a les crítiques de d’Oriol Pujol sobre la gestió d’El Prat, Ferran ha assegurat que el portaveu parlamentari de CiU “ha sortit de la pista i ha perdut la maleta de les idees”.
“Estem en una negociació dificultosa per tenir una posició determinant en la gestió de l’aeroport, i l’experiència ens diu que sempre que em entrat en una discussió com aquesta, el resultat és positiu per a l’autogovern de Catalunya”, ha dit Ferran, que ha assenyalat que “a les proves ens remetem: CiU no va ser capaç de negociar l’Estatut, ni Rodalies ni els aeroports, però nosaltres no estem submisos al PP com estava CiU”.