El blog d'en Joan Ferran

21.7.10

NOTA DE PREMSA PSC

“CiU juga a fer resolucions a Madrid mentre el President Montilla busca solucions”
Joan Ferran demana a la federació “que s’oblidi del PSC i que es col·loqui en la posició de defensar l’Estatut, aquest és el veritable patriotisme


El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha afirmat avui que “més enllà de resolucions, tenim un President parlant amb una altre president per trobar solucions que permetin desplegar l’Estatut de Catalunya. Tenim un President amb un compromís ferm de defensa de l’Estatut; és qui més clar ho té, i ho fa on ho ha de fer i per tots els camins possibles”.
Ferran ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa al Parlament, on ha començat amb un record pels cinc bombers morts fa un any a l’incendi d’Horta i anunciant que la diputada Rocío Martínez-Sampere és la nova portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC en substitució de Carme Figueras.
Segons Ferran, “sort en tenim del president Montilla, perquè va ser la seva audàcia i habilitat política la que va permetre que al ple del Parlament hi hagués una resolució” i ho ha contrastat amb l’actitud de CiU, que “juga a fer resolucions a Madrid mentre el President busca solucions. Artur Mas ha iniciat un camí tortuós que no sabem si va cap a l’autodeterminació o no, i no sabem si li ho ha comunicat al senyor Duran i Lleida. Prima el tacticisme i el partidisme, i ens sembla vergonyós”.
“Estem molts indignats, perquè el que hagués pogut ser una resolució votada per moltíssims diputats ha quedat en no res. Estem preocupats perquè ha primat un tacticisme de curta volada, un plantejament electoralista, quan hi havia la possibilitat que la cambra espanyola votés un reconeixement del que vol Catalunya”, ha explicat el portaveu socialista, per qui la resolució de la resta de grups catalans “era perdedora, estava plantejada sabent que no podia prosperar, i la que havíem plantejat amb el PSOE sí que podia prosperar”.
En aquest sentit, Ferran s’ha dirigit a CiU i li ha demanat “que s’oblidi del PSC, que deixi d’intentar marcar el PSC i que es col·loqui en la posició de defensar l’Estatut, aquest és el veritable patriotisme”. “A Madrid les coses sempre s’han aconseguit buscant aliats”, ha dit el portaveu socialista, que ha posat com a exemple el nou sistema de finançament i l’aprovació del mateix Estatut.
Els “misteriosos silencis” de la comissió d’investigació
Joan Ferran també s’ha referit a la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament irregular de CDC, que aquesta setmana ha acabat els seus treballs, i ha constatat “els misteriosos silencis i les coses que no quadren”. En aquest sentit, ha dit que “creiem que ha quedat mostrat, l’opinió pública i els mitjans ho han pogut veure, que hi ha coses que no es corresponien i en poden sortir moltes més perquè hi ha vinculacions inexplicables i és l’hora de treure’n conclusions”. “La comissió no s’hagués fet mai si CDC hagués donat les explicacions pertinents i ens hagués ensenyat els convenis de la Fundació Trias Fargas”, ha recordat.