El blog d'en Joan Ferran

8.7.10







NOTA PREMSA PSC



Joan Ferran-10J: “Està en dubte si podem posar davant la manifestació les nostres institucions, amb el president de la Generalitat i la senyera al capdavant”
El grup socialista insta Artur Mas a desautoritzar la Plataforma per la Sobirania, corrent independentista de CDC, que ha cridat a envoltar el president d’estelades el 10-J

El portaveu adjunt del grup parlamentari Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha deixat clar avui que els socialistes “no discutim el lema de la manifestació del proper 10 de juliol” sinó que ha de ser amb el president de la Generalitat i la senyera al capdavant”. Pel grup socialista “no atendre una demanda raonada i patriòtica com la del president és un acte excloent“el que està en dubte per alguns és si podem posar davant d’aquesta manifestació les nostres institucions.
Durant la seva compareixença al faristol al Parlament, Joan Ferran ha insistit en què no hi ha res que uneixi més als catalans que la bandera i el respecte cap a les nostres institucions i ha recordat que la idea que una senyera presidís la marxa “ja la va exposar dilluns el president Montilla en la seva declaració institucional, just després de conèixer que el Tribunal Constitucional havia emès sentència”. “Quin és el problema perquè la senyera presideixi una manifestació així?”, s’ha preguntat, sobretot tenint en compte que “un recurs podria haver-nos pres aquesta simbologia”.
El portaveu socialista ha reiterat el desig del partit de que “aquesta sigui una gran manifestació de rebuig a la sentència i que sigui recordada” i és per això que ha fet una crida a trobar una solució que doni sortida a “una imatge de desunió que no és apropiada”.
Mas ha de desautoritzar Plataforma per la Sobirania
El portaveu adjunt dels socialistes catalans al Parlament ha instat també Artur Mas a “desautoritzar” l’actitud de Plataforma per la Sobirania, un corrent independentista de Convergència Democràtica de Catalunya, que ahir va cridar a envoltar de banderes estelades i pancartes independentistes el president de la Generalitat durant la manifestació. Ferran ha demanat a Mas que “tingués a ve moure’s en paràmetres de respecte” i eviti “provocar un element més de distorsió del que ha de ser una manifestació unitària”.