El blog d'en Joan Ferran

11.7.10

¿I DESPRÉS DE LA "MANI" QUÈ ?



Després de la “mani”

Qui pretengui instrumentalitzar partidistament l’espectacular manifestació cívica que va tenir lloc el proppassat dissabte a Barcelona s’equivocarà. Qui cregui que Catalunya canviarà radicalment de base cometrà un error. Qui sostingui que estem a les portes d’un procés secessionista sense retorn també. Ara bé, qui pensi que això és només l’espetec d’un coet en nit de revetlla, encara està més equivocat.
Els milers de ciutadans que varem omplir els carrers de cor de Barcelona ho varem fer per múltiples i variades raons i no necessàriament coincidents. Allí hi varem poder trobar des dels provocadors –que es feien veure i sentir- fins a la mestressa de casa empipada; des d’alumnes d’universitat fins a jubilats de tota mena. La “Mani” va esdevenir un èxit però caldrà esperar un cert temps per comprovar com aquest fet repercuteix sobre la política catalana, institucional i parlamentàriament parlant. Les eleccions son a pocs mesos vista.
Dit això, ara, i de forma immediata, el govern que presideix el president José Montilla té el mandat popular d’aconseguir –negociant amb el govern central- reconquerir tot allò que el Tribunal Constitucional vol escapçar. I això s’ha de fer evitant qualsevol fractura social entre els catalans malgrat que alguns, per interessos partidistes, la voldrien.