El blog d'en Joan Ferran

13.8.10

UN BON CONSELL PER ORIOL PUJOL I FERRUSOLA



Oriol Pujol...un consell d'amic/adversari

L’amic Oriol Pujol Ferrusola diu que es vol fabricar un perfil personal i polític en el què el seu nom llueixi amb llum pròpia sense l’ombra-o "fluorescent"- de la figura dels seus pares. Lloable la pretensió de l’Oriol però, si em permet un consell, li diria que el Jordi Pujol president, per experiència, sapiència i olfacte polític, no ensopegaria dues vegades en la mateixa pedra.
M’explicaré: un dels errors polítics més greus comesos per CiU, i per Artur Mas concretament, va ser la pràctica de la prepotència, l’anar al notari, el menysteniment de l’adversari... I això, amic Oriol, no s’ha de fer mai, ni en la vida quotidiana, ni en la política. La historia dona moltes voltes. L’aparició de nous personatges en l’escena política del país pot exigir –pel bé de Catalunya- sacrificis, pactes, renúncies i empassar-se algun gripau.
Es pot acceptar la crítica crua i despietada que practica CiU envers ERC; d’acord, però en política tancar les portes abans d’hora no és una bona tàctica ni una actitud prudent. Fixat ,estimat Oriol, José Montilla i Maragall han governat perquè, malgrat les grans diferencies programàtiques amb els seus socis, han sabut trenar consensos.
Fes-me cas i, si tens dubtes al respecte, consulta amb el Pujol sènior que segur duus dins teu.