El blog d'en Joan Ferran

17.10.10

SAP ARTUR MAS TOTA LA VERITAT ?Col·labori senyor Mas!

La Comissió Parlamentària d’investigació sobre el possible finançament irregular de CDC va aconseguir omplir de dades les planes dels diaris i els mitjans de comunicació durant una bona temporada. Molts ciutadans varen poder observar, perplexes, com un munt d’irregularitats i “coincidències” entre Felix Millet i les finances de CDC eren menystingudes per dirigents convergents al·legant, en la seva defensa, que tot era fruit de la imaginació de quatre periodistes i dels obscurs interessos polítics dels seus adversaris. Ara, de nou, davant l’aparició d’un llibre de despeses on hi figuren aportacions econòmiques a CDC i noms comprometedors per la cúpula del partit, tornem a escoltar, en boca d’Artur Mas, la clàssica i trist resposta que no resolt res i ho embruta tot. Mas diu que considera sospitós que apareguin ara, a les portes de les eleccions, nous documents implicant alts càrrecs del seu partit. Doncs no. Hi ha coses encara més sospitoses en aquest assumpte.
És o no és sospitosa la lentitud del procés? És o no és sospitós el menystenimen d’un informe de l’Agència Tributària? Són o no són sospitosos els silencis, els noms apareguts, la coincidència entre factures i xifres que vinculen a Ferrovial amb la Fundació Trias Fargas? És o no és sospitós el secret que guarda gelosament Àngel Colom respecte a qui el va adreçar a veure en Félix Millet? CDC enlloc de centrifugar les culpes hauria d’explicar-se. Els silencis sospitosos generen rumors i aquest tipus de rumors enverinen la credibilitat de la política. Artur Mas hauria de ser el primer interessat en saber si sap tota la veritat. Jo, per exemple, a l’amic Artur li donaria un bon consell tot dient-li:
-Senyor Mas, pregunti vostè al senyor Xavier Trias si va ser ell –o no- qui va dir-li a Angel Colom la famosa, i orfe, frase que diu “ves a veure en Millet”.
Després d’aquest exercici li recomano també que parli de nou amb Osácar, amb Colom, amb Palay, etc. I després expliqui-li tot al jutge. Col·labori senyor Mas!