El blog d'en Joan Ferran

17.10.10

SAP ARTUR MAS TOTA LA VERITAT ?



Col·labori senyor Mas!

La Comissió Parlamentària d’investigació sobre el possible finançament irregular de CDC va aconseguir omplir de dades les planes dels diaris i els mitjans de comunicació durant una bona temporada. Molts ciutadans varen poder observar, perplexes, com un munt d’irregularitats i “coincidències” entre Felix Millet i les finances de CDC eren menystingudes per dirigents convergents al·legant, en la seva defensa, que tot era fruit de la imaginació de quatre periodistes i dels obscurs interessos polítics dels seus adversaris. Ara, de nou, davant l’aparició d’un llibre de despeses on hi figuren aportacions econòmiques a CDC i noms comprometedors per la cúpula del partit, tornem a escoltar, en boca d’Artur Mas, la clàssica i trist resposta que no resolt res i ho embruta tot. Mas diu que considera sospitós que apareguin ara, a les portes de les eleccions, nous documents implicant alts càrrecs del seu partit. Doncs no. Hi ha coses encara més sospitoses en aquest assumpte.
És o no és sospitosa la lentitud del procés? És o no és sospitós el menystenimen d’un informe de l’Agència Tributària? Són o no són sospitosos els silencis, els noms apareguts, la coincidència entre factures i xifres que vinculen a Ferrovial amb la Fundació Trias Fargas? És o no és sospitós el secret que guarda gelosament Àngel Colom respecte a qui el va adreçar a veure en Félix Millet? CDC enlloc de centrifugar les culpes hauria d’explicar-se. Els silencis sospitosos generen rumors i aquest tipus de rumors enverinen la credibilitat de la política. Artur Mas hauria de ser el primer interessat en saber si sap tota la veritat. Jo, per exemple, a l’amic Artur li donaria un bon consell tot dient-li:
-Senyor Mas, pregunti vostè al senyor Xavier Trias si va ser ell –o no- qui va dir-li a Angel Colom la famosa, i orfe, frase que diu “ves a veure en Millet”.
Després d’aquest exercici li recomano també que parli de nou amb Osácar, amb Colom, amb Palay, etc. I després expliqui-li tot al jutge. Col·labori senyor Mas!