El blog d'en Joan Ferran

27.2.11

QUINS SÓN ELS INTERESSOS DE DURAN?


Duran i els calçolts


Un bon dia algú haurà d'estudiar quin és l'efecte que produeixen els calçots sobre els humans, i més concretament sobre les ments que es dediquen a la gestió de la política. Fa uns anys fou precisament després d'una calçotada on, un dels més breus consellers de la Generalitat, Xavier Vendrell, va fer unes declaracions oferint la presidència de la Generalitat, al aleshores cap de l'oposició Artur Mas, si aquest acceptava tirar endavant una proposta de consulta sobre l'autodeterminació propugnada per ERC. Tots vàrem riure.

La calçotada que ha celebrat Unió Democràtica de Catalunya al Pla de Santa Maria, també ha tingut els seus efectes al·lucinògens en la figura i ment de Duran i Lleida. L'etern aspirant a ministre, i president del Comitè de Govern d'Unió, ha afirmat: "al PSC tenen enveja de CIU. Al PSC li agradaria ser CiU... Que amb les mans lliures defensem els interessos de Catalunya...".

Ai Duran, Duran! La palla a l'ull aliè. Poques mans lliures deveu tenir els d'Unió -o plenes- quan, fins i tot, Artur Mas us ha de fer rectificar algunes actuacions parlamentàries a Madrid vinculades a la indústria i comercialització automobilística. I posats a identificar les propietats dels calçots, fora bo també que els investigadors comprovessin si potencia l'amnèsia històrica. Ho dic per l'arbitrari tancament del Memorial Democràtic, per exemple.

Animat pel romesco dels calçots, Duran s'ha atrevit a dir que els socialistes no serveixen per defensar els interessos de Catalunya. Discutim-ho si cal, ara bé, el que és ben cert són les retallades que Duran i la seva gent defensen inspirades només pels interessos d'uns quants. O volen que parlem d'impostos?