El blog d'en Joan Ferran

30.1.12

ARA....AMB GARZÓN...I PROU!!




Soc conscient de que Baltasar Garzón es una persona controvertida, que les seves iniciatives i mètodes de treball generen dubtes i critiques de tota mena. Probablement, alguna de les seves gestions pot arribar a ser censurable...Be, d’acord, tot el que vostès vulguin i més encara, però aquests darrers dies estem davant d’un altre cosa, estem assistint a la resurrecció d’aquella àliga imperial sanguinària de bec corbat que cobria l’escut de les Espanyes nacionals.
A Madrid milers de persones varen sortir al carrer exigint memòria i justícia. Associacions de tota mena, artistes, poetes, personalitats del mon de la cultura i gent del poble amb ideals demòcrates enlairant banderes republicanes, varen clamar contra els jutges que volen “trincar” a Baltasar Garzón. Aquí a casa nostre, a Catalunya, aquest tema paradoxalment sembla que no tingui res a veure amb nosaltres. Han estat escasses les veus solidaries amb el jutge i poques les mobilitzacions. O és que potser algú ens vol fer oblidar els milers de catalans i catalanes que varen donar la vida per la República i la llibertat? O es que potser algú pretén esborrar de la memòria col•lectiva les lluites per la justícia social i la igualtat?
El judici contra Baltasar Garzón és quelcom més que un procés a un individu. Darrere de les acusacions hi trobem la negra ma de la reacció i el virus contagiós de la impunitat.
Sortir al carrer a favor de Garzón es fer-ho a favor de les llibertats. La comoditat del silenci ens pot arribar a fer còmplices dels fatxes per omissió.