El blog d'en Joan Ferran

3.8.12

PERILL A LA RÀDIO I TELE PUBLICA !



TV3/CATRÀDIO I EL CORREU DEL TSAR

Que a la Corpo s’ho fan tot entre tres ja no és cap misteri. Que el seu Consell de Govern no passa de ser un organisme “legitimador” de les decisions que Quico Homs pren a Palau comença a ser una evidència. La filtració d’un correu electrònic que destapa les intencions “liquidadores” del Govern Mas respecte dels mitjans públics ha estat la gota que ha fet vessar el got.
Durant el darrer Plenari del Parlament de Catalunya vaig interpel•la la vicepresidenta Joana Ortega respecte de les intencions governamentals envers els mitjans públics i, de retruc també, sobre la política de CiU respecte la COM Ràdio i la xarxa d’emissores locals. A preguntes com: Què pensen fer amb el Canal d’Esports i el Canal 33? La resposta fou una evasiva. A qüestions com: Quina seria la orientació i la intenció del Govern respecte al Contracte Programa de la CCMA, la política de contractacions i les relacions laborals, les subtileses varen ser una constant. Dos dies després preguntat directament i en el mateix sentit el senyor Brauli Duart en la Comissió de Control Parlamentari, se’ns va contestar que calia esperar a finals de la tardor per tenir resposta. Paradoxalment, i davant la filtració d’un correu electrònic comprometedor, la preocupació de la direcció de la CCMA és esbrinar qui ha estat el filtrador enlloc de donar explicacions als treballadors i professionals –avui segurament força inquiets- i als diputats que de forma insistent han preguntat al respecte un munt de cops.
Que enguany TV3 ho maneguen tres i Catalunya Ràdio també comença a ser una evidència. Que contradient tot tipus de declaracions i excuses dilatòries avancem en direcció a la laminació d’uns mitjans públics plurals i de qualitat també. Hom té la sospita que la filosofia “pepera” que s’ha imposat arreu de l’Estat, en matèria de mitjans de comunicació, comença a tenir a casa nostra la seva versió, atenuada potser sí, però, no sense el mateix nord: el de retallar els serveis públics de comunicació afavorint els privats i convertint la ràdio i televisió públiques en una espècie de reserva índia amb quatre indígenes ben ensinistrats i custodiada pels xerifs de torn. Perill...ha arribat un correu del tsar.