El blog d'en Joan Ferran

14.7.12

A LA BATALLA !

TEMPS DE REBEL•LIÓ

Ho intentaran tot. Els uns i els altres. Els d’aquí i els d’allà. Uns diran que el govern central els ofega i els altres apel•laran a l’herència rebuda. Però, la veritat de totes les veritats és que ambdós defensen el mateix model social, el mateix sistema. Uns per la boca petita, el altres de manera contundent, però junts ens volen fer tornar als temps de la caritat i del “posi un pobre a la taula per Nadal”. Els horaris laborals, les condicions de treball, el poder adquisitiu dels salaris cada dia s’assemblen més als dels anys 60. La prepotència del governants ens recorda l’estil fatxenda dels jerarques del sindicat Vertical. Els canvis forçats i sectaris al mitjans de comunicació, i els controls de la informació, semblen inspirats en els mètodes de la premsa del Movimiento.
Se les pensen totes. Apel•laran a la responsabilitat i al bé suprem de la pàtria (cadascú a la seva és clar) però, darrera les banderes s’amaguen els privilegis de classe de sempre. Ho havíeu oblidat, oi? Els d’aquí ens vendran espolis centralistes i el d’allà urgències històriques. Uns i altres han venut la seva suposada sobirania a un monstre tan prussià com de dretes. Aquesta no és la nostra Europa.
 No ens podem deixar intimidar ni enganyar més. Cal sortir al carrer tantes vegades com calgui i el temps que calgui. Ens demanaran responsabilitat. D’acord, i nosaltres els hem de demanar a ells que passin el rasclet recaptador per la banca i les grans fortunes. Hem d’exigir i imposar que deixen als febles i als treballadors en paus.
Aquesta gent és tan mesquina que intentarà dir-nos que cal retallar els privilegis dels funcionaris, dels partits polítics i dels sindicats. Trampa! Funcionaris són el personal sanitari, els bombers, els mestres, les forces de seguretat i els treballadors públics... I aquests fan una necessària i bona feina. Matxucar als sindicats implicar desarmar la capacitat de resposta dels treballadors en front les retallades, per això ho fan. Retirar les subvencions als partits polítics només afecta als partits d’esquerres que no tenen finançament soterrani com ells. Heu oblidat el cas Palau/Ferrovial/CDC? Que no ho veieu? Aquesta gent són la dreta que ens vol fer tornar a les condicions de vida del “desarrollisme”.
Cal sortir al carrer tantes vegades com calgui... I potser ara i avui, a un punt més d’indignació i també de mala llet. No ens aturaran les llagrimetes de Soraya, ni els centrifugats del rei Artur i el seu home “racional” a Madrid. A aquesta gent cal recordar-los, més que mai, que estan jugant amb foc confiats en la inexistència d’un pol aglutinador i vertebrador del descontent popular. Són tan dogmàtics i cecs que no se n’adonen que ja han posat les bases per a una gran rebel•lió social.