El blog d'en Joan Ferran

17.6.08

EUROPA SOCIAL O RES DE RES !!!



Sobre les 65 hores

La directiva sobre temps de treball aprovada pel Consell Europeu de Treball, Política Social, Salut i Consumidors és un despropòsit. Si aconsegueix la llum verda aquesta directiva permetrà un allargament de la jornada laborar superior a les 48 hores. Aquest fet pot implicar una regressió sense precedents en els drets que varen ser conquerits després d’innumerables lluites polítiques i sindicals. Les condicions laborals dels treballadors empitjorarien, i la tan comentada conciliació de la vida familiar i laboral quedaria en un no res.
La Confederació Europea de Sindicats ha fet una crida a la mobilització al temps que, demana als partits que tenen presència en el Parlament Europeu que es manifestin en contra de la aprovació d’aquesta directiva. En un altre ordre de coses cal denunciar també que la mesura pretén conculcar els drets de negociació col·lectiva en permetre la negociació directa, i individualitzada, entre treballador i empresari, fet que comporta una situació d’afebliment dels assalariats davant la patronal.
Cal dir no a la directiva i oposar-s’hi amb decisió. Tots els grups parlamentaris han de dir la seva doncs, tenen al seu abast una decisió transcendent. Cal fer arribar arreu un missatge clar: no volem tornar al segle XIX.