El blog d'en Joan Ferran

3.6.08

LA POMA JA NO FA BONA OLOR



Trias, reflexiona please!

Ahir, tot just acabar la conferència de l’alcalde Jordi Hereu en el Tribuna Barcelona, en Xavier Trias i un servidor ens varem saludar afablement, com fem sempre. Després de l’encaixada de mans l’amic Xavier em va dir efusivament: -Fa temps que no em dius res! La meva resposta va ser automàtica: -Es que t’aprecio Xavier, i tu ho saps.
Doncs bé, dit això, i amb tota la cordialitat que calgui, vull demanar-li al cap de l’oposició municipal de Barcelona que abandoni la seva “poma” electoral i reflexioni sobre la ciutat i el paper que com a opositor li correspon.
Portem un any de mandat. Durant aquest temps el problemes han sovintejat. Uns han arribat en tren, altres, com la sequera, són fruit del canvi climàtic. Uns porten la foscor d’en Pizarro i Cia a les llars catalanes, i altres els anomenem infraestructures. Amb tota la cordialitat del món li recomano a l’amic Trias que reflexioni sobre les paraules de l’alcalde quan va afirmar sense embuts que la renúncia, durant més de vint-i-tres anys, a apostar per la capitalitat de Barcelona ens ha generat els problemes que enguany tenim.
Si ara correm per fer dessaladores és perquè ningú abans havia pensat en fer-les. Si avui patim per normalitzar el servei de rodalies és perquè durant una dècada no es va fer el que calia. Si la xarxa elèctrica esdevé indeficient és perquè durant molt de temps s’ha primat el benefici i no s’ha invertit. Si...
Crec que en Xavier Trias hauria de reflexionar i abandonar el seu discurs negatiu i pessimista assumint la seva part de culpa, i responsabilitat governamental, en allò que calia fer en el seu moment i no es va fer. Amb consta que el cap de l’oposició és una persona amb capacitat d’autocrítica. No li demano que es flagel·li públicament. No cal. Tan sols desitjo que reconegui com ens va deixar el país CiU i com cal que ens esforcem per recuperar el temps perdut.