El blog d'en Joan Ferran

4.11.08

TE PODER.....O NO ?BCN té poder

Hauran de callar. Els pessimistes, els que diuen que som una ciutat decadent, els derrotistes hauran de callar. Els fets demostren, dia rere dia, que Barcelona – com diu la cançó- té poder. L’ atractiu de la cosa no rau tant sols en una pel·lícula del amic Woody Allen. No. La nostra capital ha estat triada formalment com a seu del Secretariat Permanent de la Unió pel Mediterrani en la última jornada de treball celebrada a Marsella, i que ha aplegat fins a 43 ministres d’afers exteriors pertanyents a l’organització. Barcelona té poder, atractiu, èxit i molts amics que reconeixen la seva vàlua i l’esperit pacífic, cosmopolita i solidari que s’hi respira.
Alguns hauran de callar, i es veuran obligats a explicar, encara que sigui amb la boca petita, que el fet és rellevant, important. El ministre Moratinos té molt a veure en aquest tema. Les gestions de l’alcalde Jordi Hereu també; les dels presidents José Montilla i Rodriguez Zapatero han donat el seu fruit.
Aquesta és la Barcelona que ens agrada: universal i solidària, tant cosmopolita com catalana. La nostra es una ciutat que, afortunadament, no escolta de bon grat els ploramiques.