El blog d'en Joan Ferran

29.1.10

ARTUR MAS ,DE SOBRENOM: L'ERRÀTIC


L' objectiu d'en Mas? : Erosionar al Govern


Les hemeroteques donen sorpreses enverinades i ajuden a dibuixar el perfil ,o la trajectòria, de les persones. Dels polítics encara més.
Essent Conseller en Cap Artur Más es va comprometre a no demanar mai la creació de Comissions d’investigació parlamentàries encara que es trobés a l’oposició i, fins i tot, va assegurar que només serveixen perquè els polítics “es tirin els plats pel cap”. Vuit anys després CiU impulsa al Parlament de Catalunya una comissió d’investigació que tothom percep que té, com objectiu, erosionar al Govern en el seu front polític més feble: IC-Verds.
Pels passadissos del Parlament Artur Mas s’està guanyant a pols –entre periodistes, diputats i tertulians- el sobrenom de l’erràtic.
Per què?.Doncs molt senzill: canvia constantment d’opinió. La seva política és nòmada. Ho és respecte a les comissions d’investigació, però també respecte a l’energia nuclear o sobre l’horitzó polític que ha d’ assolir Catalunya. El líder convergent passa del notari als pactes amb el PP, de la retórica independentista al regionalisme particularista.
L’erràtic Mas sap que les properes eleccions són la seva última oportunitat per intentar arribar a la presidència de la Generalitat, per aquesta raó no té inconvenient en desplaçar-se per la política canviant sense rubor de discurs constantment.
L’alcalde d’Ascó li ha donat una lliçó de fermesa i rigor. Duran i Lleida un altre de seny demanant-li que no faci de timbaler del Bruc... però ,com dèiem abans, les hemeroteques acostumen a ser cruels: Quan no hi han bases sòlides ni principis no és estrany que t’apliquin el sobrenom de: l’erràtic.