El blog d'en Joan Ferran

3.3.10

MAS TORNA AL TORTELLET I LES SABATILLES.....




NOTA DE PREMSA PSC

Ferran-Finançament Unió: “Encoratgem Mas i Duran perquè donin explicacions, és la millor manera d’esvair dubtes”
Els tres grups que donen suport al Govern entren a registre la sol·licitud de compareixença del conseller delegat de l’Institut Català de Finances
El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha anunciat avui que els tres grups que donen suport al Govern han entrat a registre la sol·licitud de compareixença del conseller delegat de l’Institut Català de Finances perquè informi sobre el crèdit del 2003 que presumptament hauria beneficiat Unió Democràtica. “Ens sembla importantíssim tenir informació, i sobretot que el senyor Mas i el senyor Duran ens expliquin què va passar amb aquesta empresa, quina relació hi tenien i què es va fer amb aquests diners”, ha afirmat.
En roda de premsa al Parlament, Ferran ha recordat que a la Cambra “hi va haver discussions, a instàncies del president de la Generalitat i del president del Parlament, sobre que qualsevol tipus d’irregularitat dels partits s’havia d’explicar”. Per tant, ha afegit, “encoratgem Mas i Duran perquè donin explicacions; si no hi ha res de confús, una bona explicació és la millor manera d’esvair dubtes. Com que això no s’ha produït, seguirem amb el procés gradual de demanar informació perquè volem que hi hagi llum i taquígrafs sobre aquest afer”.
Felicitació a l’alcaldessa de Salt
Per altra banda, Ferran ha volgut “felicitar” l’alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, “per la forma que ha conduit i resolt el conflicte” que hi havia al seu municipi. “Ho ha fet de la manera que s’han de fer les coses: parlant i dialogant, creiem que és la manera de treballar per la convivència”, ha indicat. Davant d’això, ha dit, “constatem que el PP continua amb la seva tàctica d’utilitzar els temes sensibles per treure’n rendiment i generar conflictes” i “ens ha sabut greu que el senyor Mas, que va subscriure el Pacte Nacional per la Immigració, aprofiti per culpar el tripartit”.
Segons el portaveu socialista, Mas “és un home campanya i no un líder de l’oposició, li sabem poques propostes i només vol vendre erosió de govern, que vol governar a qualsevol preu”. “Ens sembla improcedent que utilitzi aquest tema per fer campanya electoral i se salti les premisses del Pacte Nacional per la Immigració, ens sembla que és malbaratar la cohesió social i la bona marxa del país”, ha explicat.
Mas: independentisme per hores
Joan Ferran també ha expressat el seu “astorament” pel paper de CiU a les consultes de diumenge passat. Segons ell, s’ha demostrat que el de Mas és “un independentisme de conveniència, per hores, perquè durant la primera onada de consultes les van abanderar, fins i tot van treure el material pesant, però ara ens trobem que no han enviat cap primera fila, ens trobem amb l’evidència que no ha volgut posar nerviosos els sectors més tranquils i moderats”.
“El senyor Mas ha tornat a la casa del catalanisme, a la vora del foc, amb el tortellet i les sabatilles: els fogots i les alegries que li van donar les primeres consultes han passat a la història”,
ha assegurat.