El blog d'en Joan Ferran

10.4.11

RÀDIO PÚBLICA / INTERESSOS PRIVATS...


Sobre la ràdio pública


Encoratjats, ves a saber per què i per qui, alguns han demanat el tancament - o desmantella ment semi total- de determinats mitjans de comunicació públics. Aquesta pretensió em sembla absolutament fora de lloc, fins i tot d'una brutalitat extrema.Com també trobo inexplicable el silenci de molts actors polítics de tot color o, si més no, la seva resignació a acceptar el fet com una conseqüència més de les "necessàries retallades" que imposa la crisi econòmica. Doncs no.

D' un temps ençà s'està discutint, dins els àmbits parlamentaris i periodístics, sobre la supressió de la publicitat als mitjans dependents de les administracions, les emissores pirates, el paper del tercer sector o el paper del CAC etc, i no ha succeït mai res que no pugui ser digerit democràticament amb tranquil·litat. Però enguany la cosa ha anat massa lluny. La lògica empresarial i els legítims interessos privats poden i han de sustentar-se en el pacte i la negociació però mai creuar la línia vermella que implica sol·licitar el tancament - o amputació- d'un mitja de comunicació públic

Avui, més que mai´ens trobem immersos en un mon en canvi continuo on la lògica del diner passa sovint per damunt d'altres consideracions d'indole ètica o professional. La ràdio i televisió públiques tenen vocació de servei públic i han de poder fer la seva feina amb llibertat.Sense intromissions.

Llarga vida a la ràdio pública!