El blog d'en Joan Ferran

29.3.11

XAVIER TRIAS: PATGE A BARCELONA DEL REI RETALLADES


Enguany no sé si Xavier Trias va poder assaborir la tradicional caldereta menorquina de llagosta amb el seu amic Fèlix. Tampoc sé si prepara una campanya publicitària amb pomes verdes dibuixades amb diners destinats a la cultura vehiculats mitjançant una tapadora en format de fundació política. No ho sé. El cert és que m'esgarrifo quan l'escolto parlar dels diners emprats en publicitat electoral per allò, tan evangèlic, de "qui estigui lliure de culpa que llenci la primera pedra"...

Ara bé, quan Trias esdevé el paradigma del cinisme oportunista és quan gosa votar, al ple de l'Ajuntament, a favor de que la Generalitat compleixi tots els compromisos contrets amb la ciutat de Barcelona, quan es fa l'orni respecte a les tesis pro retallades dels seus col·legues de partit. Trias va votar a la plaça Sant Jaume:

"posar en funcionament de forma immediata els equipaments educatius, sanitaris i socials de la ciutat de Barcelona que ja estiguin construïts i garantir la finalització de les obres en equipaments previstes per l'any, així com la seva posada en funcionament 2011..."

La tesi/opinió de l'alcalde Hereu sobre les característiques del candidat convergent es confirmen. A saber: Trias no té ni autonomia ni criteri propi, ha esdevingut el patge Xavier- missatger d'Artur "Rei de les Retallades" - no aporta projectes ni il·lusions per la ciutat que pretén governar. A la bandolera duu pomes ràncies, la factura d'una comprometedora "caldereta" i unes grans tisores.


Algú sap qui va ser l'autor de la famosa frase "ves a veure en Millet"?