El blog d'en Joan Ferran

6.3.11

CiU TINDRÀ BREGA ...NO HO DUBTIN


Tindran brega


Molt nerviosos i preocupats deuen estar la gent de CiU quan fan servir artilleria de gran calibre tot just començar la legislatura. Encara no han passat cent dies de la constitució del nou govern i ja disparen contra l'oposició fent servir armes de confusió massiva, tòpics i excuses de mal pagador. I ho han fet tots sense complexes, els de Convergència i els d'Unió indistintament.

Ha obert foc Josep Anton Duran i Lleida mitjançant la seva homilia setmanal -teòricament adreçada als militants d'Unió- en la que estirant el cinisme fins a l'infinit encoratja al PSC "a demanar al govern de l'estat sigui diligent a l'hora d'aplicar l'Estatut". Quina barra! Com poden demanar el compliment de l'Estatut una gent que ja ha renunciat a la seva defensa? Poques línies després ens diu sense vergonya "les retallades són l'herència imposada pel Tripartit". Quan d'oportunisme! Com si la crisi s'hagués inventat a Catalunya i Duran no defensés els interessos que sabem que defensa. Però, no queda aquí la cosa. La cara amable de la restauració neopujoliana, Joana Ortega, rebla el clau demanant "a l'oposició que estigui al costat del govern per preservar les polítiques de benestar". El que faltava pel duro! Excuses i més excuses per justificar, blanquejar i posar en marxa retallades amb la intenció d'afavorir interessos privats en àmbits tan fonamentals com la sanitat, l'educació o els mitjans de comunicació. I és clar, per aconseguir el festival complet calia fer sortir a escena a un esbojarrat Oriol Pujol perquè insultés al president Montilla titllant-lo de busca bregues pel sols fet d'haver denunciat la descoordinació governamental i la deriva teaparty del govern d'Artur Mas.

Doncs bé, que quedi clar i dit en català: els que busquen brega són aquells que amagant-se en la crisi volen retallar els drets socials de treballador i classes mitges... I la tindran. Caldrà que, a partir d'ara aixequem la veu amb força i preparem decidides mobilitzacions contra les retallades . Si volen brega la tindran al carrer.