El blog d'en Joan Ferran

15.5.11

DURAN NO VOL ENTENDRE EL CLAM DELS CIUTADANS CONTRA LES RETALLADES




Duran s’equivoca tant!

D’un temps ençà Durant Lleida s’equivoca força. Va ficar la pota quan va visitar al dictador guineà Teodoro Obiang, i també quan va presumir de saber el sentit del vot de la vicepresidenta el 10 d’abril. Els seus socis convergents diuen que a casa seva les coses no van del tot bé. Vila d' Abadal explica obertament que ja va sent hora de canviar lideratges a Unió, mentre que una adquisició de la última fornada, com Eva Parera, es veu rellevada del seu càrrec de portaveu tan sols quatre mesos després d’haver assumit aquesta funció...
Doncs sí, Duran s’equivoca i força. Potser els errors li venen de la seva obsessiva pretensió d’esdevenir sempre el protagonista de les notícies. Potser el seu afany per mantenir-se a tota costa en el “top-ten” dels polítics millor valorats el fan xerrar més del compte. I és clar, qui té boca s’equivoca.
Dissabte passat milers de catalans vàrem sortir al carrer per lluitar contra les retallades que prepara, i pensa aplicar, el govern de CiU. Més de 200 entitats, sindicats, funcionaris i professionals varen expressar públicament el seu rebuig als plans del govern convergent. Per cert, un govern que després de fer regals fiscals als més rics en èpoques de restriccions, vol fer servir com a cortina de fum els 1400 milions que deu el govern central, que ningú s’ha negat a pagar, i ningú ha sabut negociar. Excuses.
Duran Lleida s’equivoca quan afirma amb desvergonyiment, i ràbia continguda per l’èxit de la convocatòria, “que ha estat una manifestació protripartit amb la complicitat del PP”. S’ha de ser molt curt de gambals per no adonar-se de la realitat. La multitudinària manifestació del dia 14 celebrada a Barcelona, com les d’altres indrets de Catalunya, són un símptoma, un senyal d’alarma llençat per gent de tot tipus i condició que ens diu, a tots plegats, quelcom tan senzill com: Mas, ves amb compte, estem disposats a lluitar.