El blog d'en Joan Ferran

7.5.11

MASCARELL EL CONVERS DEUCENTISTA



La Feria, Mascarell i la fe dels conversos

No s’ho perdin. L’altre nit molts no ens ho podien creure. El flamant conseller de cultura del govern de les retallades, Ferran Mascarell, visitava la Feria d’Abril de Catalunya davant la sorpresa de molts dels antics parroquians que no l’havien vist gairebé mai passar per allí. Ferran Mascarell, que atresora en el seu currículum una llarga llista de càrrecs vinculats a l’activitat político/cultural (regidor, tinent d’alcalde, diputat i conseller de cultura en un govern d’esquerres i un de dretes), no acostumava a freqüentar els ambients que envolten La Feria. Però, vet aquí que els miracles i les conversions paulines afavoreixen, no sols el pas de l’esquerra a la dreta, si no que també permeten aflorar “la sensibilitat” envers una menystinguda –per alguns- activitat de cultura popular.
Diuen que la fe dels conversos va més enllà que la dels vells creients. Potser sí, però la prèdica dels nous en abraçar la fe sempre estarà sota la sospita d’oportunisme. Després d’anys i panys de veure com alguns han relegat a l’armari de les andròmines les activitats d’un munt d’associacions i entitats, titllant-les de subproductes culturals nostàlgics, esdevé una paradoxa de difícil comprensió veure com s’eleven amb perfums de rebujito i s’embolcallen amb l’aroma dels fregits.
Evolucionar és humà i la política obre infinitat de camins evolutius envers noves idees i plantejaments, cert. Però, hi ha conversions paulines que esdevenen sarcasme... Ho és que potser La Feria d’Abril comença a produir miracles?