El blog d'en Joan Ferran

9.5.11

ENTRE ALBIOL I RAHOLA...




Garcia Albiol i Pilar Rahola s'han enfadat. Es desafien mútuament a un cara a cara després de que la Pilar fes el pregó de la seva ciutat, Badalona. Garcia Albiol és especialista en culpabilitzar la immigració de tots els mals existents i en encendre els ànims del personal. És un piròman de la política de cos llarg amb idees curtes. Després d'engreixar els instints més baixos d'uns quants badalonins, el candidat "popular", espera obtenir una bona collita de vots irats per aconseguir l'Alcaldia...


Pilar Rahola escriu bé, molt bé diria jo. Fabrica llegendes artúriques d'espases esmolades disposades a escapçar els quatre brots tendres que encara conserva l'anomenat estat del benestar. Això sí, ens alarma amb la seva "Republicà Islàmica d'Espanya" que -de ser llegida amb intenció- potser podria arribar a donar arguments i fer feliços els amics xenòfobs d'Albiol.


Doncs bé, a tots dos els recomano un llibre excel·lent, educat, ben escrit i rigorós: "La mirada del otro", de Rafael Jorba, editat per RBA. Les seves pàgines inviten a reflexionar sobre la por envers els altres, els conflictes al voltant de les identitats, el populisme, la telescombreria, i la demagògia... Val la pena.