El blog d'en Joan Ferran

26.7.07

VUELVE ALEJO !!



El disc dur del país

En Mariano Rajoy diu que vol passejar-se per Catalunya per aconseguir que les seves propostes siguin conegudes por tothom. Correcte, res a objectar. En un país democràtic aquesta és una de les feines pedagògiques dels partits i formacions que no solament volen governar si no també convèncer. Ara bé, a la vista dels darrers esdeveniments, el dirigent popular haurà d’esforçar-se molt si vol introduir en l’opinió pública catalana una percepció del PP oberta, centrada i moderna. La defenestració d’en Josep Piqué s’ha percebut a Catalunya com una renúncia dels populars a fer polítiques de centre, i com un retorn a les tesis dures que en altre temps va defensar l’Aleix Vidal-Quadras.
En Rajoy, i la seva gent, s’esforçaran per vendre el seu producte com a novedós i modern però, tots sabem quin estil i quina tendència retorna a l’escenari polític català.
L’Acebes presumeix d’haver resolt la crisi del PP català en un tres i no res. És cert, ho han fet com sempre. Igual que varen eliminar de primera línia de combat a gent com l’Alberto Fernández Díaz o al mateix Vidal-Quadras, ara ho han fet amb en Piqué i en Vendrell. Però, la resultant de tantes decisions autoritàries mai s’han transformat en bons resultats electorals. Perquè? Molt senzill: en el disc dur del país hi ha gravades moltes coses que no s’obliden fàcilment.