El blog d'en Joan Ferran

25.9.07

SON UN GRAPAT DE BENEITS ?...O UNS APROFITATS



L’espiral

Darrerament ja són moltes les personalitats polítiques i els mitjans de comunicació que han donat la senyal d’alarma respecte tot un seguit d’actituds i accions poc respectuoses amb símbols, les persones i les idees dels altres. Un munt d’editorials i columnes ens han advertit dels perills d’una escalada de bretolades sense sentit. Doncs bé, l’advertència a pres cos esdevenint una realitat. La crema de fotografies dels monarques espanyols ha donat lloc –més enllà de les possibles conseqüències judicials- a que Ciutadans (Partit de la Ciutadania) imbuït per la filosofia del Capitán Trueno convoquin una manifestació de suport al Rei i de rebuig a la crema de cartells.
Lamento constatar que la gent d’Alberto Ribera s’ha empassat l’ham. Han acceptat la nefasta dinàmica de l’espiral acció-reacció. Han caigut en la provocació, han picat.
Els que creiem que la societat catalana posseeix suficients instruments al seu abast per poder manifestar les diferents posicions polítiques en llibertat i educació no anirem a la convocatòria de manifestació del dia 6. Tampoc ens inculparem com a “cremaborbons” en un exercici de autoflagel·lació masoquista. Tampoc justificarem ni l’insult, ni la incineració de banderes o d’imatges. Aquestes són accions estèrils i puerils protagonitzades per aprenents de batasunetes. No, preferim opinar, escriure, polemitzar... I quan arribi l’hora anirem a votar.