El blog d'en Joan Ferran

25.11.09

LA NOSTALGIA DE PUJOL RECORDA "CINE DE BARRIO"


NOTA DE PREMSA PSC

“CiU i PP són la mateixa moneda que vol posar en entredit les polítiques que beneficien Catalunya

Joan Ferran considera que el PPC “té la barra d’anar amb aire candorós quan el que vol és la involució autonòmica
El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha expressat avui “el ple suport” a les paraules del President Montilla sobre el Tribunal Constitucional i la sentència de l’Estatut, “que constaten l’esperit obert i inclusiu del President en defensar no només l’Estatut, sinó també la Constitució”. “Defensant l’Estatut, es defensa la Constitució, i quan es defensa la Constitució, es defensa l’Estatut”, ha afirmat Ferran, per qui José Montilla “exerceix el seu lideratge, i l’exerceix amb la fermesa necessària davant tots els temes que es posen damunt la taula”.
En roda de premsa al Parlament de Catalunya, Joan Ferran ha explicat que, davant el President Montilla, “ens trobem amb un partit, el PPC, que no és altra cosa que la terminal de Gènova a Catalunya i que té la barra d’anar amb aire candorós quan el que vol és la involució autonòmica”. “La pressió brutal que el PP està exercint sobre el Tribunal Constitucional és intolerable, vol que el tribunal falli en el sentit de la involució, en el sentit de la caiguda de l’Estatut”, ha afegit.
Segons el portaveu socialista, “l’altra cara de la mateixa moneda és CiU, que fa una critica sistemàtica com la del PP però des d’una altra òptica”. “Sembla que els molesti tot allò que beneficia Catalunya perquè és susceptible de ser bo pel tripartit”, ha dit Ferran, que ha posat com a exemples “els Pressupostos, el Consell de Garanties Estatutàries, la LOFCA i la Llei de Dependència”. “CiU i PP són la mateixa moneda que vol posar en entredit les polítiques que beneficien Catalunya perquè intenta laminar qualsevol política en positiu, ens vol convèncer que tot és caos”, ha afirmat.
Ferran considera que “el nacionalisme català que encarna CiU és el més estèril i menys productiu de la història de la democràcia”. “No els agrada res, fins i tot l’expresident Pujol ha recuperat el vell discurs del victimisme per dir que abans es vivia millor; les seves paraules són de l’antologia de la nostàlgia, és pur ‘Cine de Barrio’, però el ‘Cine de Barrio’ no val per la política, no val allò de qualsevol temps passat va ser millor perquè ara toca treballar pel present i per les perspectives de futur”, ha indicat.
Transparència: El Govern pren decisions de manera ràpida
Sobre les mesures del Govern per la transparència, sJoan Ferran ha mostrat la eva satisfacció perquè “posen en evidència que el Govern pren decisions de manera ràpida cada vegada que hi ha un problema, i intenta recuperar la confiança dels catalans en la dinàmica de l’administració i la política”.
“Artur Mas ha dit que això són ‘cosetes’ i Oriol Pujol ha assegurat que aquestes mesures ja estaven inventades; si realment això fos així, ara no estaríem parlant com ho fem de la Fundació Trias Fargas”, ha conclòs.
veure més