El blog d'en Joan Ferran

18.5.11

XAVIER TRIAS : LA MÀ OCULTA DE LES RETALLADES




VIRREI O ALCALDE?

La capital de Catalunya necessita un alcalde, no un virrei. Barcelona precisa d’un polític, tan jove com madur, capaç de continuar l’obra transformadora de la ciutat que vàrem iniciar les formacions polítiques progressistes. Hereu és aquesta persona. L’únic, que en una situació de crisi com l’actual, és capaç de moure cel i terra per tal de defensar els serveis de la ciutat. L’actual alcalde va forçar, i aconseguir, que el Parlament de Catalunya votés una resolució que blindava els serveis compromesos per la Generalitat a la ciutat per damunt de les retallades. Insisteixo: Barcelona necessita un alcalde progressista i no un virrei d’un rei Artur entestat en reduir serveis públics afavorint interessos privats. Mantenir escoles, hospitals, serveis socials i culturals són els objectius de l’alcalde Hereu. Els interessos del virrei Trias beuen de les fonts de la privatització i la demagògia respecte a temes com la prostitució, la seguretat o la neteja.
Xavier Trias ha dit sentir fàstic d’unes imatges que mostren la seva persona lloant Josep Mª Aznar però, el cert és que tots sabem que un triomf de qualsevol dels candidats de la dreta, esdevindria automàticament un pacte de conseqüències letals per Barcelona.
Els debats electorals que s’han fet fins ara ens mostren que el candidat amb més preparació és Hereu. Un alcalde que ha sanejat econòmicament l’ajuntament, i que no ha aplicat retallades de serveis, que ha lluitat contra corrent amb les enquestes i alguns mitjans de comunicació entregats a CiU... Xavier Trias és el paradigma de la vella política convergent. Aquella que va relegar la capital de Catalunya a un segon pla i va menystenir els barris populars. La “bonomia” de Xavier Trias és tan fictícia com negativa seria la seva presència a l’alcaldia. Per tal de mantenir-se en el poder no dubtaria ni un sol instant -ja ho va fer- en supeditar-se als desitjos del PP. Virrei del rei de les retallades i presoner de Fernández Díaz, votar avui a CiU és sinònim de regressió. Votar a Hereu és força. És força per avançar, per sortir de la crisi, per lluitar contra les retallades de CiU.

El meu twitter: @Joanferrans